Ini untuk minuman petang....sambil wedang2 tu..pekena la cekodok ni..cicahkan dengan sos atau kalau ada kuah sate lebih pun boleh...
BAHAN-BAHAN:
1 keping tauhu
sedikit taugeh
sedikit daun kucai
1 biji bawang besar
sedikit ikan bilis
3 cawan tepung gandum
sedikit garam
sedikit serbuk kunyit
air secukupnya
minyak untuk menggoreng
CARA MEMBUATNYA:
1. Sediakan bekas yang sesuai, ramaskan tauhu, masukkan daun kucai yang telah dipotong, taugeh, ikan bilis yang telah ditumbuk, bawang besar yang telah dihiris, tepung gandum, serbuk kunyit dan garam.
2. Masukkan air sedikit-sedikit hingga menjadi adunan yang sesuai.(tidak terlalu pekat atau terlalu cair).
3. Panaskan minyak dalam kuali, jemputkan. Masak hingga garing.
Selamat mencuba....
Tiada ulasan:
Catat Ulasan