Selasa, 31 Januari 2012

PUDING KOKTEL

Satu lagi dessert yang menyegarkan tekak....saya baru jer buat puding ni semalam....tekak ni terasa nak makan puding....Apa lagi...resepi ni saya ambil dari majalah Wanita Edisi Khas 2007....dah lama saya intai-intai resepi ni, asyik tangguh-tangguh jer...sedap dan simple jer penyediannya. Mari tengok resepinya di bawah:


Bahan-bahan:

1/4 cawan tepung kastad
1/2 cawan gula (saya guna 1/4 jer)
1 cawan susu cair (santan pun boleh)
1 cawan air
Buah-buahan koktel

Cara membuatnya:

1. Bancuhkan tepung kastad, santan dan gula di dalam periuk. Kacau sebati menggunakan whisk dan masak di atas api sederhana hingga pekat dan berkilat. (Sentiasa dikacau).

2. Tutupkan api. Letakkan di dalam acuan kesukaan dan sejukkan. Bila sudah keras baru letakkan buah-buahan koktel. Sedia di hidangkan.

Macammana...senangkan...cubalah....





Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KONGSI RESEPI

Body Mass Index Calculator